Крстан Ђ. Ковјенић ( сам за себе ) каже :
 
                            1. да је завршио Сремско-Карловачку богословију,
                            2. да је дипломирао филозофију,
                            3. да се усавршавао на париској Сорбони и у Атини,
                            4. да је био професор класичне филологије у Љубљани
                            5. да је био голооточки арестант,
                            6. да је био амбасадор у Ираку,
                            7. да је сада инвалидски пензионер у Љубљани

   

                                                Шта је од свега ово тачно ?

 

Одговор је ... само оно под ставком број 7 !!! Такође добио је човек од дежеле стан и инвалидску пензију за његов свеколики труд по разним форумима ( углавном српским ). Поставља се питање зашто све ово г. Ковјенић ради ? Зашто је измислио своју научну и универзитетску каријеру која се никада није догодила ? Зашто наводи људe у својим дискусијама да му персирају и обраћају му се са ''професоре'' ? Па под : а) – Човек је или душевно болестан, или под б) – Мало хонорарно ради за словеначку обавештајну службу, тачније њено (контра)пропагандно одељење са циљем да мало заљуља духове овде код нас у Србији !!! ( ваљда је зато и накупио оне бодове за стан у Љубљани + инвалидска пензија ). Крстан ( питање ):''Стварно ми је већ помало смешно одговарати на једне те исте глупости. Кад бих макар знао шта се то од мене тражи ?'' Одговор на Крстаново постављено питање :''Па када већ толико желиш својим речима да дајеш тежину ''професоре'', а ти оно лепо усликај ( дигиталним фотоапаратом ) своју факултетску диплому, или је скенирај ( скенером ) па је аплодуј на неки фрее имаге хостинг и потом убаци на овај форум па да је сви видимо ... до тада ... твоје шкрабање по овом форуму не вреди ни пет пара !!! ''

 

А сада мало да се уверимо и у вокабулар овог ''интелектуалца'' који он често користи у дискусијама са другим члановима форума ( углавном започиње овако ) : ''Браћо Срби и сестре Српкиње, ко су, кави су, чији су и какве су им зверске намере милове потурице, ватиканско-демонско педерски идиоти, титове комуњаре ... итд.''( па онда још ) ''Да, нажалост, та безвредна поган, аџувани и други погани гузољуби и на овом форуму говори о моралу, чојству, јунаштву и поштењу. Ти курољуби највеће беде, малоумника и злобника Путара Муљата, погани над поганима, кукавицо и злотворе, малоумни ДС наркоману ...

 

Ево реакције неких нормалних људи на такав ''дијалог'' :

 

Ништа друго нисам ни очекивао од тебе продана душо. Речник ти је богат псовкама, увредама и омаловажавањем, тј. псујеш као кочијаш што би се у нашем СРПСКОМ народу рекло, али даље од Јаншиног кочијаша и ниси могао догурати, ШТАЛМАИСТЕР и ниси могао постати са твојим степеном образовања. Тврдиш да си неки квази поп и професор, до сада нисам срео ниједног попа и академско образованог човека који се користи оваквим простим изразима. Твоја излагања нису ништа друго него ДУШЕВНА ПРОСТИТУЦИЈА, другу реч за једног бедног плагијатора као што си ти и немам, тј. јест не желим да преписујем од других и није ми потребно. Свака друга реч коју користиш је најодвратнијег саджаја, тако да ми се гадиш, али не само мени већ и осталима. Себе представљаш у најбољем светлу иако те нико за то није питао, представљаш се као неки СУПЕР ХЕРОЈ, што одликује комунисте и фашисте. Фалсификујеш податке о себи, а истину сви знају, ево нешто о твојој шарлатанској маленкости:

 

IME LISTE: LIBERALNA DEMOKRACIJA SLOVENIJE ( под бројем 6 на изборној листи је ) Krstan KOVJENIĆ, roj. 01.04.1953, Cesta 24.junija 74, poklic: gimnazijski maturant, delo: nezaposlen – закључак : налази се на изборној листи либералне демокрације Словеније, од школовања има свршену гимназију, занимање му је : незапослен !!! Углавном, свако његово србовање је на штету српских интереса и храна српским противницима.

 

( јоше једна коментар )

Додао би још једну примедбу на постављене теме од стране госп. Ковјенића. Конструктивни део дискусији раван је нули, 99,9% одговора односе се на расправку са Крстаном о његовој академској едукацији, тврдњама о крађи текстова и наравно неибежном домаћинском речнику "професора". И сам профа требао би извршити анализу својих тема и начина на који их је поставио. Такви коњушари као ти нам нису потребни на овом српском форуму, као и на осталим форумима. Зато се носи у к***ц да ти кажем твојим језиком, јер други и не разумеш. Продао си душу Јанши за стан и инвалидску пензију, коју си добио на основу своје душевне болести.

 

( и још један коментар )

Зашто обмањујеш посетиоце овог и других форума да си професор класичне филологије и да си се усавршавао на Сорбони када немаш ни факултет ? На званичнној страници одсека за класичну филологију на којој се налазе имена дипломираних на овом одсеку твог имена нема !!!

( видети страницу : http://www.ff.uni-lj.si/klasfilol/diplnal.html#sedemdeset )

 

Зашто си у једној својој поруци лажно тврдио да си урадио научне радове на Словеначком језику које је заправо урадила Ерика Михевц Габровец.

( видети страницу: http://www.ff.uni-lj.si/klasfilol/zgodovina.html ).

 

Зашто си у истој поруци слагао да си превео дела Платона и Аристофана која је заправо превео Mаријан Тавчар ( видети исту страницу на словеначком ). Зашто си слагао да си 1995. одржао говор о Николи Вулићу који је уствари одржала Фанула Папазоглу ?

( http://www.sac.org.yu/komunikacija/casopisi/starinar/XLIX_ns/d26/show_html?stdlang=gb ).

 Где су релевантне информације о књигама које си написао и издао ? Ниси дао ни једну референцу својих побројаних бесмртних дела, назив издавача, име рецензента, ISBN број, било шта ? Па још један здраворазумски закључак : ''Пуни су Лаза, Ковин и Топоница таквих "професора", "пилота", "Наполеона" и многих других болесника !!!''

 

( па још неки коментари - латиницом )

Наслов: истина о једном лажном професору

Već neko vreme pratim pisanje g. Krstana Đ. Kovjenića na ovom forumu. G. Kovjenić za sebe tvrdi, između ostalog, da je profesor klasične filologije i prevodilac Platona na slovenački. Već posle prve pročitane poruke g. Kovjenića pojavila se u meni sumnja u to da bi čovek koji koristi tako otrovan, agresivan i mrzilački rečnik kada govori o svojim političkim neistomišljenicima, a naročito u ophođenju prema učesnicima u diskusiji koji se iole ne slažu s njim ( citati : "Лизинг, нарочито пушинг, фиксање и ћурликање у шупљо говно", "Je si li se bio samo upiškio, ili beše još i gore od toga","Demonoliki Tadićev DS-zlotvore", "narko-adžuvanski balegari", "антисрпска поган, наркомани и буљољуби", "šupljoglava narko-kukavico", "đavolonosni tuđinski izmećari") i čija pismenost i na vlastitom, maternjem jeziku, uprkos naizgled nepresušnoj raspisanosti koja nekoga možda i može da zaseni, jedva da zaslužuje prelaznu ocenu, a kamoli da bi mogla da krasi vrhunskog prevodioca antičke književnosti ("Je si li se", "mnogoputa", "шупљo", "Mondgomeri", "vatikanskih falcifikatora" ) zaista mogao biti intelektualac kakvim se predstavlja ?! Vodjen tom sumnjom, dao sam Googleu da potraži njegovo ime i prezime. Malobrojni rezultati koje sam dobio odnosili su se uglavnom na njegove poruke po raznim srpskim internet forumima, a nije bilo nijednog jedinog sajta na kome bi se mogle naći informacije o njegovom navodnom naučnom i prevodilačkom radu, što mi je bilo jako čudno s obzirom da je, prema sopstvenim tvrdnjama, on intelektualac vanserijskog kalibra.

 

Ovo je samo još više pojačalo moje sumnje u vezi sa g. Kovjenićem i nagnalo me da intenziviram svoje malo istraživanje njegove ličnosti na internetu. Saznanja do kojih sam došao iznenadiće, a verovatno i zaprepastiti, mnoge cenjene učesnike ovoga foruma, mada naslućujem da neki već znaju istinu o g. Kovjeniću. Ja ovo pišem radi onih koji to još ne znaju i koji ga i dalje u svom neznanju tretiraju sa nekakvim strahopoštovanjem i oslovljavaju sa "profesore", a istina je, naime, da g. Kovjenić ne samo da nije niti je ikada bio profesor klasične filologije u Ljubljani, ili bilo gde drugde nego nikada nije čak ni diplomirao klasičnu filologiju. Najviše što je završio od škola jeste gimnazija.

 

Istina, upisao je klasičnu filologiju na Univerzitetu u Ljubljani 70-ih godina, ali je napustio studije posle nekoliko semestara. Samo po sebi se podrazumeva da se nikada nije usavršavao na Sorboni, kako on to tvrdi. Isto tako, nije preveo nijedno od dela antičke književnosti koja tvrdi da je preveo niti je ikada učestvovao u radu bilo kojeg od stručnih časopisa koje navodi u svojoj "autobiografiji", kako je on naziva.

 

Reč je o velikom obmanjivanju korisnika ovoga i drugih foruma – ali ne svesnom obmanjivanju, što ću docnije da pojasnim. Dokaze u raskrinkavanju g. Kovjenića koje ću predstaviti u daljem tekstu prikupio sam uglavnom sa zvaničnog sajta Odseka za klasičnu filologiju (Oddelek za klasično filologijo) Filozofskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani ( http://www.ff.uni-lj.si/Klasfilol/default.htm ). Takođe ću uputiti cenjene posetioce ovog foruma na još neke sajtove koji bacaju dodatno svetlo na ličnost i motive g. Kovjenića. Nadam se da mi moderatori neće obrisati ovu poruku jer se ne radi o iznošenju privatnih detalja o ličnosti koja želi da ostane anonimna ( što bismo morali da poštujemo da je to zaista slučaj ) već o prezentiranju javno dostupnih informacija o čoveku koji pod punim imenom i prezimenom ( što on i sam potencira ) – dakle radi se o javnoj ličnosti – već duže vreme obmanjuje veliki broj ljudi i time nanosi štetu i ovom forumu – pa, ako hoćete, i samoj srpskoj stvari.

 

Razlog zašto istina o g. Kovjeniću već ranije nije izašla na videlo krije se, možda, u činjenici da su informacije koje bi ga razotkrile iskazane na slovenačkom i stoga nedostupne onima koji taj jezik ne razumeju, ali ja ću, zahvaljujući vlastitom poznavanju slovenačkog, sve takve relevantne informacije za cenjene posetioce ovog foruma prevesti na Srpski jezik.

 

Pa da počnem. Oni koji veruju da je g. Kovjenić profesor klasične filologije ili bilo čega drugoga lako će se razuveriti ako kliknu na sledeći link :

http://www.gov.si/ljubljana/volitve2001/seznam_mol1.htm

To je zvanični sajt slovenačke vlade – spisak kandidata na lokalnim izborima u izbornoj jedinici Črnuče u Gradskoj opštini Ljubljana 2001.godina. Na listi Liberalne demokracije Slovenije, pod brojem 6 nalazi se ime Krstana Kovjenića. Možda će se neko zapitati zašto bi se takav srpski patriota i Radikal kakav je g. Kovjenić kandidovao za partiju Janeza Drnovšeka, ali to ovde nije bitno. Uostalom, zašto se ne bi kandidovao ? Verovatno je g. Kovjenić slovenački državljanin i zašto ne bi koristio prava koja mu po tom osnovu pripadaju ? Ono što je ovde bitno jesu informacije koje iz jednog jedinog retka na prvoj strani ovoga sajta možemo da saznamo o g. Kovjeniću : 6. Krstan KOVJENIĆ, roj. 01.04.1953, Cesta 24.junija 74. poklic : gimnazijski maturant, delo : nezaposlen." (prevod: "6. Krstan KOVJENIĆ, rođen 01.04.1953, Cesta 24. junija 74, zanimanje: maturant gimnazije, posao: nezaposlen").

 

Dakle, prema zvaničnim podacima, ne prema onome što g. Kovjenić tvrdi o sebi, on nije dogurao dalje od srednje škole, a, barem, u vreme održavanja gore pomenutih izbora, nije imao ni posao. Uzgred, ukoliko nekoga zanima kako je g. Kovjenić prošao na gore pomenutim izborima, to može saznati na sledećoj internet adresi :

http://www.gov.si/ljubljana/volitve2001/rez_ka1.htm

Ukupno je svojoj stranci doneo 7 glasova, ali da vidimo šta sam g. Kovjenić kaže o svojim kvalifikacijama. Evo pasusa iz jedne njegove poruke na ovom forumu od 23.04.2005. u kojem je sažeto data njegova "autobiografija" :

 

''Posle zavrsetka Sremsko-karlovacke bogoslovije upisao sam se na katedru za klasicnu filologiju na Filozofskom fakultetu u Ljubljani. Stručno sam se usavršavao na pariskoj Sorboni i u Atini. Izradio sam disertaciju na »Izginjanje perfekta v pozni grscini« i habilitaciju »O sintaksi Joanesa Moshosa«. Iz antičkog sveta sam preveo na slovenacki jezik dva osnovna dela antičke filosofije – Platonovu »Državu« i »Zakone«. Čuveni su, takodje, moji prevodi iz antike : Aristofanove Zborovalke, Platonov Protagoras, Menander… Bio sam jedan od urednika »Živa antika«, revija za klasičnu filologiju koja je izlazila u Skoplju jos od davne 1959. godine. Posle raspada SFRJ pored prosvetiteljskog rada bio sam i jedan od glavnih promotora strucnih revija: KERIA - Studia Latina et Graeca, »CLASSICAL PHILOLOGY«, »Didaskalia«, VERGILIUS… i mnogim drugim. Nazalost, gotovo ništa značajno nisam napisao i na svom maternjem Srpskom jeziku. Verujem da ću tu nepravdu uskoro ispraviti, pogotovo zbog činjenice da sam apsolutno materijalno zbrinut do kraja svoje ovozemaljskosti, nemam potrebe da više opismenjavam tuđe narode, slobodan sam kao ptica i celoga sebe sam, svesno, namerno i s velikom ljubavlju, upregao u jaram SRPSTVA živeci u nadi da cu bar za jotu da pomognem svom ispaćenom Narodu, svom svetom SVETOSAVLJU, majci Srbiji i svim drugim zemljama srpskim i Srbinovim, a pogotovo da ce se i moj vapaj čuti i pomoći da se proširi Istina o Narodu, Veri i Otadžbinstvu kojemu celim svojim bićem pripadam.''

 

Е сад ... има ли смисла даље коментарисати његову овоземаљскост ? Мислим да нема, а шта Ви мислите ... да Вам помогнем ... рећи ћу Вам шта мисле надлежни за тзв. проф. Др Крстана ђ. Ковјенића ... кликните на следећу страну ...

ИСТИНА О КРСТАНУ Ђ. КОВЈЕНИЋУ
ИСТИНА О КРСТАНУ Ђ. КОВЈЕНИЋУ кликни за даље